Socialpædagogisk støtte (§85)
Formål
Formålet med socialpædagogisk støtte er at understøtte at den enkelte kan bo i egen bolig og leve et liv på egne præmisser, ved at vejlede, rådgive, optræne og give hjælp til selvhjælp til at udføre dagligdagens gøremål. Støtten er rettet mod at den enkelte kan bevare eller forbedre sine psykiske, fysiske eller sociale funktioner.
Målgruppe
Socialpædagogisk støtte med vejledning og rådgivning gives til borgere med varig fysisk og psykisk funktions nedsættelse. Desuden ydes støtte, vejledning og rådgivning til voksne borgere med erhvervet hjerneskade eller et fysisk handicap.
Indhold
Socialpædagogisk støtte, kaldes i daglig tale også bostøtte, da borgeren bor selvstændigt i egen bolig. Støtten er rettet mod at borgeren kan klare dagligdagens gøremål. Den enkelte borger får tildelt individuel/fælles støtte med baggrund i den individuelle habiliteringsplan, og tager dermed udgangspunkt i den enkeltes særlige behov og forudsætninger. Mængden og varigheden af støtten udarbejdes efter borgerens individuelle servicetildeling med baggrund i § 141 handleplanen. Støtten kan gives både virtuelt og ved fysiske møder.
Individuel støtte kan f.eks. være:
Hjælp til administration af økonomi.
Vejledning ved indkøb af dagligvarer og større investeringer.
Ledsagelse ved lægebesøg/tandlæge /sygehus
Støtte til udfærdigelse af papirer og gennemgang af post.
Hjælp til at opnå et netværk.
Støtte og vejledning i at træffe svære beslutninger
ADL-træning - Indøvelse i almindelig daglig levevis, hvor der arbejdes med aktuelle dilemmaer, der kan være opstået.
Kompensation for nedsat funktionsevne i forbindelse med kommunikation, struktur på dagligdagen m.m.
Støtten kan også gives som gruppebaseret støtte.
Lokation
Socialpædagogisk støtte gives med udgangspunkt i et støttecenter hvor borgeren møder op, enten fysisk eller elektronisk, samt i borgerens eget hjem.
Bostøtte Støttecenter har lokaler på Cafe KURS, Smøgen 2.